SERVICII Pulsoximetrie

Pulsoximetria este o metoda non-invaziva care permite monitorizarea oxigenarii hemoglobinei unui pacient.


Un senzor este plasat pe o parte subţire a corpului pacientului. Lumina cu lungimi de undă în infraroşu este secvenţial trecuta dintr-o parte într-un fotodetector pe partea cealaltă. Schimbarea absorbtiei pe fiecare dintre cele două lungimi de undă este măsurată datorită pulsului arterial.


Pulsoximetrele determina saturatia în oxigen neinvaziv, prin spectrofotometrie de absorbtie. Aportul de oxigen catre tesuturi este o functie directa a debitului cardiac, a capacitatii de transport a oxigenului (concentratia hemoglobinei) si a afinitatii fata de oxigen a hemoglobinei pacientului. În prezenta atât a unui debit cardiac normal cât si a unei valori normale a hemoglobinei, masurarea saturatiei în oxigen poate fi un indicator atât al schimbului cât si al transportului de oxigen.


Utilizari


Monitorizarea pacientilor cu oxigenare instabila; terapie intensiva; interventii chirurgicale – monitorizarea oxigenarii; urgente medicale; pacienti cu probleme cardiace.


Specificatii tehnice


SpO2 – : 0-100% ; acuratete : ±2 at 70-100%; resolutie: 1%; rata puls – 30-400 bpm; acuratete: ±2 at 30-400 bpm; resolutie: 1 bpm; Display- type: LCD TFT display; marime: 2.8 inch; greutate: 258g ( inclusiv bateriile ); Power – AC power: 100-240 VAC,47-63 Hz; Baterii – patru “AA” alkalines sau Ni-MH.